Glade grises helbred - en workshop - SEGES Projektsitet
Anmærkning på slagtede konventionelle og økologiske grise viser, at der kan være hændt noget i grisenes liv, som har betydning for frisenes velfærd. Baggrund: Slagterifund på grise fra økologisk- og frilandssvineproduktion er sammenlignet med slagterifund fra konventionelle svine på samme slagteri i artiklen: "A comparison af lesions found during meat inspection of finishing pigs raised under organic / outdoor conditions compared to conventional, indoor conditions", Porcine Helath Management af Lis Alban et al. (in press). Behov: Artiklen peger på, at grisenes velfærd kan forbedres, hvis vi får mere viden om årsagen til anmærkningerne og gennemfører handlinger i staldene, som kan hindre, at årsagen til anmærkningerne opstår. På denne baggrund gennemføres en workshop med deltagelse af repræsentanter for - om muligt - alle interessenter. På workshoppen belyses slagterifundene, mulige årsager og mulige løsninger.
Invitation til workshoppen ”Glade grises helbred” om sundhedstilstanden hos økologiske- og frilandsgrise. Workshoppen holdes i Randers torsdag den 24. september 2015 kl 9.30-16.
Pressemeddelelse: Sundhedstilstanden er generelt god hos de økologiske svin og frilandssvin. Men der er også udfordringer for de økologiske producenter, der blandt andet skal have stærkt fokus på management.
Helbredet hos økologiske- og frilandsgrise har været genstand for debat. For at få et overblik over status og potentialer satte SEGES Økologi og Udviklingscenter for Husdyr på Friland 11 eksperter stævne til en workshop kaldet ”Glade Grises Helbred”.
Pressemeddelelse: God helbredstilstand og velfærd er vigtige parametre i den økologiske produktion. Indtil nu har man imidlertid savnet overblik over tilstand og handlemuligheder for producenter af øko- og frilandsgrise.